Dezinfekce před dojením - PRE DIP
Dezinfekce před dojením neboli pre-dip dezinfekce je důležitou součástí hygieny při dojení, která pomáhá chránit vemeno a struky dojnic před infekcemi, zejména mastitidou. Tento krok se obvykle provádí před dojením a zahrnuje použití dezinfekčního prostředku, který je určený k aplikaci na vemeno. Pre-dip dezinfekce zahrnuje nanesení roztoku na struky, obvykle ve formě tekutého přípravku, pěny nebo spreje, který je určen k likvidaci mikroorganismů, patogenů a snížení rizika infekce. Tento postup se provádí před dojením, aby se odstranily potenciální patogeny, které by mohly být na povrchu vemene.

Nejprodávanější
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
- 
Postup pro dezinfekci před dojením:
 
- Příprava: Zajistěte, aby byl dezinfekční přípravek připraven podle pokynů výrobce, v případě potřeby naředit.
 - Aplikace pre-dip dezinfekčního prostředku:
- Pomocí dezinfektoru nebo speciálního rozprašovače naneste dezinfekční prostředek rovnoměrně na 4 struky.
 - Ujistěte se, že je celý povrch dobře pokryt.
 
 - Doba působení: 
- Nechte dezinfekční prostředek působit podle pokynů výrobce.
 
 - Nechte dezinfekční prostředek působit podle pokynů výrobce.
 - Dojení: 
- Po uplynutí doby působení přípravek otřete utěrkou a můžete přistoupit k dojení.
 
 
Typy dezinfekčních prostředků:
- Jódové přípravky
 - Chlórhexidin
 - Alkoholové roztoky
 
Bezpečnostní opatření:
- 
Před použitím jakéhokoli dezinfekčního prostředku se ujistěte, že je určený pro zvířata a bezpečný pro používání na vemeni dojnic.Dodržujte doporučené pokyny týkající se aplikace a doby působení pro zajištění účinnosti a bezpečnosti.
 - 
Závěr:
Pre-dip dezinfekce je klíčovým prvkem pro udržení zdraví dojnic a kvality mléka. Podle těchto kroků můžete efektivně snížit riziko infekcí a podpořit pohodu zvířat. V případě jakýchkoli pochybností nebo specifických potřeb je vždy dobré se poradit s veterinářem nebo specialistou na dojení. 

                    
                
        
                
        
                
        
                
        
                
        
                
        
                    
                
        
                
        
                
        
                
        
                
        
                
        
                
        
                
        
